PRIME STADIUM, promotéři mistrovství světa FIM EnduroGP společně s FIM, s potěšením potvrzují data a místa konání mistrovství světa FIM EnduroGP 2023. Sedmikolová série, která spojuje několik závodů, které se objevily v sérii 2022, s dobře zavedenými podniky, které dříve hostily soutěže EnduroGP, vůbec poprvé odstartuje v Itálii.

Šampionát začíná v Itálii začátkem dubna a končí v Portugalsku na začátku října. Šampionát odstartuje dvěma samostatnými závody – prvním kolem v Itálii a druhým kolem ve Španělsku. Poté bude série obsahovat třetí a čtvrtá kola ve Finsku a Švédsku, po nichž bude následovat další samostatný závod na Slovensku. Šampionát zakončí proti sobě sedmá a osmá kola v Portugalsku.

Itálie a drsné hory regionu San Remo/Arma di Taggia budou hostit úvodní kolo mistrovství světa FIM EnduroGP 2023. Druhé kolo série 2023 se odehraje v Lalinu na severozápadě Španělska, dějišti úvodního kola šampionátu 2022.

Pro rok 2023 bude mistrovství světa FIM EnduroGP obsahovat skandinávské turné, protože se série vrací do Finska a Švédska na po sobě jdoucí víkendy na konci května a začátku června. Nejsevernější závody série, která navštíví enduro srdce Heinola ve Finsku a Skovde ve Švédsku, přenesou šampionát za jeho polovinu.

Po třítýdenní přestávce se série EnduroGP vrátí do akce o prvním červencovém víkendu, protože se vrací do Gelnice na Slovensku, kde se koná páté kolo série 2022 a která se v roce 2022 nepochybně osvědčila. s jeho velkolepými lesními speciálními testy. Akce původně plánovaná na 7. až 9. července se neuskuteční.

Šampionát dotáhneme k závěru vzájemnými soutěžemi v Portugalsku, Valpacos a St Andre/Santiago do Cacem budou hostit sedmé a osmé kolo.