Třetí den polského evropského šampionátu byl zakončen závěrečným motokrosem.
Jezdci se spojovací etapou o celkové délce 35 km přesunuli do motokrosového areálu, který se nacházel poblíž města Morawica.
Po příjezdu odevzdali své stroje do uzavřeného parkoviště.
V poledních hodinách byly odstartovány závěrečné motokrosové rozjížďky po jednotlivých třídách.
Závěrečný motokros naši jezdci zvládli na výbornou.
Naši jezdci podali skvělé výsledky a odměnou jim byly stupně pro vítěze..

S medailemi se prostě roztrhl pytel. Začneme druhým místem v poháru ME družstev (ve složení Romančík, Hádek, Kouble, Markvart s manažerem Jiřím Pošíkem). Jezdci české reprezentace již třetím rokem v poháru družstev získali medailové umístění. V roce 2016 si z Holandska odvezli stříbrné medaile a loni ze Slovenska 2017 medaili bronzovou. ¨

A teď k jednotlivým výsledkům z posledního podniku ME enduro Polsko.Nejlepší výsledek tohoto víkendu zajel Jaromír Romančík, který se po roce vrátil na evropskou endurovou scénu, a hned si vyjel druhé místo ve své třídě a v absolutním pořadí bez rozdílu tříd skončil na skvělém třetím místě.Pohár za druhé místo ve své třídě si domů odváží Kryštof Kouble. Jiří Hádek si v polských Kielcích připsal body za třetí místo.Medaile se rozdávali i za celý seriál.Po dvouleté pauze, kdy titul Mistra Evropy získal Patrik Markvart, vybojoval v polských Kielcích český reprezentant Jiri Hádek titul Mistra Evropy v motocyklové soutěži.Další skvělá umístění v seriálu Mistrovství Evropy dosáhl Kryštof Kouble a Patrik Markvart. Oba získali bronzové medaile ve svých třídách.Evropský šampionát je tak u svého konce. Jezdci teď zahájí přípravu na nejprestižnější soutěž roku a to Šestidenní motocyklovou soutěž, která se jede v Chile.