Třetí den jezdci absolvovali jezdci novou etapu, která měřila 297 km s třemi časovými kontrolami a třemi měřenými rychlostními zkouškami na kolo. Start dnešní etapy byl v osm hodin.
Rtuť teploměru během dopoledne vystoupala k tropickým teplotám přes 30°C. Na trati i testech se opět hodně prášilo. Ve druhém kole byl zrušen enduro test, neboť prachový oblak v lese a údolí zůstal sedět a došlo k mnoha pádům a zraněním.
Na tomto testu měl pád i náš jezdec Jiří Hádek, který si poškodil spojkový válec. Zbytek testu a přejezd do další časové kontroly dojížděl bez spojky.
Pádu se dnes nevyvaroval Kryštof Kouble, který si poranil pravý kotník.
Jaromír Romančík se na tvrdém, prašném, kamenitém povrchu nemohl dostat do svého pondělního tempa.
Středeční etapa svědčila Patriku Markvartovi, který byl dnes z našich jezdců nejrychlejší. Vynikající časy zajížděl na cross testu v kamenitém řečišti, kde se řadil mezi nejrychlejší jezdce ve své třídě E1.
I přes tyto problémy a těžkosti se náš trophy tým dostal na sedmé místo.
Pádů dnes bylo vidět mnoho. Jezdci se začínají potýkat s technickými problémy. Dnes vypadl nejrychlejší jezdec Chile. Technické problémy měl i italský jezdec Alex Salvini, kterému se zastavil motocykl přímo na testu. Po osmi minutách ho opravil a pokračoval dále v etapě.
Polovina soutěže je již odjeta a Šestidenní se zítřejším dnem přehoupne do druhé poloviny.
Na jezdce čeká stejná trať jako dnes. 297 km prašným chilským terénem. Na večerní jury se rozhodlo, že v prvním kole bude vynechán dnešní zrušený enduro test a ve druhém kole se uvidí.
Zítra startuje kategorie Vintage a ty tento test absolvují. Po projetí těchto jezdců se uvidí, zda prašná oblaka budou sedět v lesích a údolí. Zda se test pojede či ne budou jezdci vědět s přijetím na tento test ve druhém kole.
Na startovací rampu budou jezdci najíždět pouze ve dvou. Pořadatel natáhl časy do vložek, aby se zabránilo zbytečným pádům a zraněním na testech díky prachu, který jezdce hodně trápí.
Jako první v čase 8:17 vyrazí do čtvrté etapy Patrik Markvart. V čase 8:19 odstartuje tandem Kouble, Romančík a v 8:32 se vydá na trať Jiří Hádek.
výsledky najdete na: