Nedělní ráno přivítalo jezdce opět pochmurným a deštivým počasím.

Start do etapy druhého dne byl v devět hodin místního času. Na jezdce čekal stejný počet kol jako v sobotu a stejný počet měřených rychlostních zkoušek, ale již značně rozbitých a rozbahněných.

Jízdní časy zůstaly stejné, ale některé nesjízdné úseky na trati musely být pozměněny a nebo úplně vynechány. Jezdci se vydávali na trať ve stejném pořadí jako v sobotu, i když hodně jezdců ze startovního pole nedokončilo sobotní soutěž.. První den soutěže byl nejen obtížný těžkostí tratě a rozbahněných rychlostních zkoušek, ale hlavně tím, že pořadatelé ze tří časových kontrol umožnili plnohodnotný servis pouze v jedné časové kontrole. Deštivé přeháňky byly náročné jak pro jezdce, tak pro jejich doprovody, kteří neustále museli připravovat čisté brýle a suché rukavice.

V nedělní soutěži si opět nejlépe vedl český jezdec Kryštof Kouble, který zvítězil jak ve své třídě E2/3 junior, tak i v absolutním pořadí. Od prvního testu se ujal vedení v soutěži a své prvenství si udržel až do cíle. Nechal za sebou taková jména jako je švéd Elowsonfin Pohjola a angličana Etchelese. Patrik Markvart si zopakoval sobotní vítězství a celkově ve třídě 250 4t bral plný počet bodů za první místo. Své vítězství za oba dny ve třídě Over 250 2t zopakoval Jiří Hádek a z Portugalska si domů odváží také plný počet bodů.

V kategorii žen si Zuzana Nováčková připsala další body a to za třetí místo v nedělní soutěži. V součtu obou dnů obsadila druhé místo.

Dalším medailovým jezdcem je Jakub Hroneš, který si v neděli vyjel druhé místo. V součtu bodů za oba dny skončil ve třídě Over 250 2t na druhém místě. Adolf Živný ve třídě 250 2t dokončil nedělní soutěž na pátém místě. Celý den řešil technické problémy se svým motocyklem, který nepodával plný výkon. Po odpadnutí dvou jezdců v této třídě, z toho

nakonec bylo druhé místo za oba dny. Ve třídě U21 skončil v neděli Robert Friedrich na sedmém místě. Připsal si jednu minutu zpoždění v časové kontrole, když měnil plynové lanko. Jakub Marek ve třídě Junior 1 zopakoval sobotní výsledek. Skončil na pátém místě. Seniorský jezdec David Holý nedělní soutěž nedokončil.

První soutěž evropského šampionátu značně ztížilo nepříznivé počasí a zima. Mnoha jezdcům se první podnik vryje hodně do paměti. V neděli soutěž dokončilo pouze 56 jezdců. První Evropa jezdce hodně prověřila. Čeští jezdci podali velice dobré výkony, a tak při slavnostním vyhlášení několikrát zahrála česká hymna.