Druhý podnik seriálu Enduosprintu se přesunul z jihočeského Jinína do západních Čech a to do Dolního Hradiště.

Tato lokalita je pro jezdce už známa po několik let. Pořadatele KP enduro zde dokáží uspořádat velice kvalitní závody.
Pro jezdce byly nachystány dva testy. Enduro test ve známém kaňonku v Dolním Hradišti, který je velice technicky náročný. Výjezdy sjezdy, průjezdy kamenitými potoky.
Cross test se nacházel v Kočíně, kde byly rychlé úseky, výjezdy, sjezdy a zatáčky namotané na louce.

Jako první se v sobotu v devět hodin na start postavili jezdci Mistrovství ČR. Na startu chyběla endurová špička. Kryštof Kouble a Patrik Markvart, vedoucí jezdci svých tříd, nedorazili z důvodu přípravy k odjezdu na Mistrovství světa endura. Adolf Živný se zotavuje po úrazu z Jinína a Matěj Škuta se zúčastnil extrémního Drapák rodea v Petříkovicích.Večer lehce sprchlo, na trati to však nebylo ani znát. Jezdci MČR jeli sedm kol a testy byly měřeny hned od začátku. Šest kol absolvovali jezdci Veterán 1.

 

Absolutním vítězem sobotního sprintu se stal Jiří Hádek před Ondřejem Havrdou a Lukášem Kučerou.Po dojetí jezdců MČR byl odstartován přípravný podnik dětí, při kterém začalo pršet. Než se na start o půl druhé postavili jezdci Přeboru ČR spustila se velká průtrž mračen a padaly kroupy. Silný liják uvedl jezdce na trať, která se z prašné stala blátivou a pro některé jezdce nesjízdnou a hodně se trápili. Některé výjezdy jezdce hodně potrápily, a tak se k výjezdům začali stahovat diváci, kteří si přišli na své. Někteří jezdci zde zahazovali své stroje. Přeboru ČR si na blátě dali šest kol a z toho v prvním kole byly testy neměřené.
Vyjely se hluboké koleje, a tak zítra to bude hodně zajímavé.
Jako první se na start postaví jezdci Přeboru ČR a odpoledne si o další mistrovské body pojedou jezdci Mistrovství ČR.

 

Kvůli špatnému připojení k internetu bude fotogalerie doplně zítra večer 🙂