Šestý podnik seriálu Mistrovství světa endura v Uhlířských Janovicích je minulostí. 

Návrat světové elity do České republiky byl jedním slovem skvělý. Parádně připravené testy a trať, krásné slunečné počasí přilákalo davy natěšených fanoušků, kteří lemovali trať během obou soutěžních dní a pátečního prologu. Neuvěřitelná atmosféra při průjezdu českých jezdců, kteří je svým hlasitým povzbuzováním hnali kupředu. Enduro v Uhlířských Janovicích bylo vždy zárukou parádního svezení a i nyní se vrylo do paměti mnoha jezdcům světové špičky, kteří prohlásili, že tato soutěž je zatím tou nejtěžší v tomto roce.
Jezdci každý den museli zdolat 200 km náročným terénem a 10 měřených rychlostních zkoušek. Kolo od kola trať byla těžší a těžší. Vyjely se hluboké koleje, vylezly kořeny a kameny, nastrouhaný prach potrápil jezdce ve výjezdech, a tak diváci mohli sledovat jezdecký um a těšit se ze skvělé podívané.

Člověk, který za tím vším stojí je bývalý jezdec endura. Trať a testy byly postaveny přesně na míru tak, jak by správné enduro mělo vypadat. Velké díky Jiřímu Pošíkovi, jeho rodině a celému pořadatelskému týmu, kteří nám připravili nezapomenutelnou podívanou.