Jarmír Romančík – člen Dukly Praha

Ženatý se závazky 🙂
Jeho velké hobby je motorka a jeho syn Honzík

2015 jezdil motokros a okusil si první endurové soutěže, na kterých ukázal své jezdecké kvality. Byl nominován do národního týmu na Šestidenní motocyklové soutěži v Košicích, kde český World Trophy team získal páté místo. Poprvé se postavil na start evropské soutěže v Nizozemsku, kde obsadil 2. místo ve třídě E2.

2016 jeho nejúspěšnější sezona. V domácím seriálu MX v týmu MAX2 obsadil druhé místo ve třídě MX1. Na evropské scéně si vyjel druhé místo ve třídě E2, 2. místo v absolutním pořadí seriálu ME endura a 2. místo v poháru družstev ME spolu s Ondřejem Helmichem a Patrikem Markvartem. Sezonu zakončil ve Španělsku na Mezinárodní motocyklové soutěži, kde český národní tým získal bronzovou medaili. Obsadil druhé místo v anketě Zlatá řidítka. Po této sezoně přišla nabídka od továrního týmu Sherco, ale srdcem byl motokrosař, a tak se vydal tímto směrem.

2017 se věnoval motokrosu a startoval na MXGP za tým JD Gunnex KTM,
kde získal 14 světových bodů. Na enduro nezanevřel a když skončila motokrosová sezona,
vydal se s národním týmem na poslední podnik mistrovství Evropy endura a bylo z toho
pro něho 2. místo ve třídě E2 a 3. místo v absolutním pořadí. V poháru družstev získali
spolu s Jirkou Hádkem a Kryštofem Koublem bronzovou medaili.

2018 na zimním přípravném kempu v zámoří měl při tréninku na motorce pád a došlo ke zlomenině stehenní kosti a čekala ho dlouhá rekonvalescence. Začátek sezony musel vynechat. Nastoupil až v černu a při kvalifikačním závodě měl opět pád, kde si přivodil nepříjemné zranění zápěstí a konec mx sezony. Na podzim se zúčastnil posledního podniku mistrovství Evropy endura, kde pomohl národnímu týmu získat druhé místo v poháru družstev a to s Markvartem, Hádkem a Koublem, 2. místo ve své třídě a v absolutním pořadí bez rozdílu tříd skončil na skvělém třetím místě.

2019 zranění

Jaké má plány Jára do sezony 2020?

Sezóna se blížila a teď člověk vůbec neví jestli se vůbec bude závodit, ale když se aspoň něco pojede budu moc rád. Měl jsem v plánu jet hlavně motokros český mistrák a německý ADAC. V plánu bylo jet i celý šampionát mistrovství Evropy v enduru, ale už v lednu jsem zjistil že se dva závody ze čtyř kryjí s mistrovstvím ČR v motokrosu. Takže ambice na výsledek byly u konce. Nic méně závody, které se nebudou krýt bych chtěl jet, protože ten sport mám taky moc rád. I když je to teď vše ve hvězdách a nevíme co a jak bude.

Jak probíhala jeho zimní příprava?

Zimní přípravu jsem zahájil již v listopadu. Trénoval jsem hlavně fyzickou kondici. Na motorce jsem se snažil být jednou týdně. Chodil jsem hodně na kolo, běžky a trénoval u Pavla Tomeše. Za to mu moc děkuji.
Jízdu na motorce trénuji s panem Šilhánkem. Spolupracujeme spolu již delší dobu a myslím, že nám to oběma vyhovuje. Jsem strašně rád a vděčný, za čas který mi obětuje a posouvá mě dopředu. Díky nastalé situaci je nejhorší, že se nemůže ani trénovat na motorce, tak se musím udržovat aspoň fyzicky hned po práci doma na zahradě, aby to, co jsem přes zimu nabral, hned neztratil.

Sedlám KTM 450sxf na motokros a na enduro KTM 450 exc. Jsou to skvělé stroje, na které se mohu stoprocentně spolehnout. Motokros pojedu za team SXS racing team.

Spolupracuji s firmou UNIVOK s Alešem Vondrakém, který mně pomáhá s motorkama a patří mu vélké díky.  Moc děkuji za pomoc a důvěru SXS racing teamu a těším se na naší spolupráci. Dále moc děkuji za podporu a vážím si naší spolupráce: BO MOTOR OIL, MRP, ACI, GOLDFREN, DUNLOP, pneu HNÍDEK, GROSSKOPF, PROKROSAKY, METAFO, DUKLA PRAHA, kovošrot CAJDA, PACITRANS, MULTIAIR. Dále chci poděkovat rodině, mojí ženě a synovi, protože kvůli přípravě jsem s nimi netrávil tolik času co bych měl. Práce a po ní hned na trénink. Moc jim děkuji, že to respektovali, že to se mnou vydrželi a měl jsem od nich velkou podporu.

Jinak, už se nemůžu dočkat, až zase budeme stát na startu a bude se závodit na ostrý lokty.
Všem moc děkuji a zdravím všechny fanoušky a doufám, že se brzo uvidíme. Hlavně pevné nervy a zdraví to je teď pro všechny to nejdůležitější!!!