Před pěti lety se odehrála nebývalá akce.

O víkendu 28. – 29. 4. 2018 se v italském horském středisku Montecampione konal memoriál na počest nejlepšího italského jezdce, kapitána Trophy týmu Augusta Taoicchio, který odešel do motorkářského nebe již před několika lety.
Soutěž byla pořádána pro starší jezdce, kteří svým věkem odpovídají právě věku Taoicchio. Tato mimořádná soutěž je pořádána vždy pouze pro italské jezdce, ale v roce 2018 to pořadatel pojal světově a sezval na tuto ojedinělou událost jezdce z různých koutů světa, kteří v dřívější době bojovali na soutěži se zemřelým kapitánem Taoicchim.

Účast byla obrovská, téměř všechny motocyklové evropské federace se této události zúčastnily.
Pro motocyklové fanoušky staršího data narození to byl opravdu svátek, neboť zde bylo vidět desítky motocyklů ze 70 – 80 let.
Jezdci soutěžili ve dvou kategoriích. První byla do věku 60 let a jezdci mohli startovat na motocyklech do roku výroby 1989.
V Národním týmu Československa v této kategorii nastoupili Otakar Kotrba, Vladimír Buš, Rudolf Kavský a Dušan Kotrla. Manažerem tohoto týmu byl Jan Hrehor.


Druhá kategorie byli jezdci nad 60 let, kteří mohli použít motocykly do roku výroby 1982.
Ve Stříbrné váze Československa nastoupili jezdci Jiří Stodůlka, Jiří Pošík, Jiří Císař a Emil Čunderlík. Manažerem tohoto týmu byl Bohumil Poslední.


Soutěž byla jednodenní. Jezdci absolvovali tři kola o délce 20 km místním horským terénem. Na konci každého kola na jezdce čekala měřená rychlostní zkouška, která byla situována na místní sjezdovce hned vedle depa.
Čeští jezdci se na této akci prezentovali motocykly značky Jawa.
Tyto stroje v sedmdesátých letech byly jedny z nejlepších a jezdci co se na nich prezentovali sbírali jednu světovou trofej za druhou. Tato mimořádná endurová akce vrátila JAWY na výsluní a tým Stříbrné vázy ve složení Jiří Stodůlka, Jiří Pošík, Jiří Císař a Emil Čunderlík s nimi v Montecampione ZVÍTĚZILI!!!