První podnik mistrovství Evropy v italském městečku Colle di Tora byl v sobotu 17. dubna odstartován.

 

Na start se postavilo celkem 132 jezdců. První tři jezdci byli odstartováni v devět hodin a v minutových intervalech následující jezdci dle určeného pořadí. Počasí jezdcům přálo, i když ranní teplota nebyla typicky italská šest stupňů. Rychlostní zkoušky byly suché oproti páteční prohlídce. První endurový test nejrychlejší jezdci zajížděli pod devět minut. Do časové kontroly, která byla se servisem si jezdci najížděli šest až osm minut. Bylo dost času na údržbu motocyklů, dolití benzínu a občerstvení. Po té následoval přejezd místním terénem na extrém test. Tento test byl poměrně krátký. Jezdci ho zajížděli okolo dvou minut. Třída Women tento test neabsolvovali v žádném kole.

Poslední měřenou rychlostní zkouškou byl cross test, který nejrychlejší jezdci zajížděli pět a půl minuty. Na jedno kolo byl čas okolo dvou hodin a jeli se tři kola. Po páté hodině začalo depo ožívat. Jezdci najížděli do tzv. prefinishe. Je to patnácti minutový interval, ve kterém jezdci musejí stihnou vyměnit pneumatiky a provést celkovou údržbu stroje, aby vše bylo připraveno k nedělnímu startu. Pořadatel zde přidal dvě minuty, neboť časová kontrola tzv. hodiny byly od depa vzdálena. Z našich jezdců si nejlépe vedl Kryštof Kouble, který ve své třídě Junior 2 obsadil druhé místo a v absolutním místo osmé. Druhým nejlepším jezdcem byl Jaromír Romančík, který obsadil ve třídě Over 2. místo a v absolutním pořadí místo dvanácté. Třetím nejlepším jezdcem absolutního pořadí byl Matěj Škuta, který si ve třídě Youth vyjel sedmé místo.

Evropský podnik je dvoudenní a tak výsledky ovlivní nedělní soutěž. Vyhlášení těch nej probíhá za dva dny, a tak neděle bude hodně zajímavá. Držte našim jezdců pěsti, ať se do cíle dostanou s co nejlepším umístěním a v pořádku. Zítřejší předpověď ukazuje déšť. Né hned od rána, ale od půlky soutěže, takže komu zaprší evropské štěstí v podobě prvních nasbíraných bodů???

Sledujte výsledky na: http://live.italianoenduro.com/enduro/indexweb.asp?g=34…