Druhý den italské Šestidenní je za námi. Na jezdce čekalo 200 km s šesti měřenými rychlostními zkouškami.
Jelo se po stejné trati jako první den, jen pořadatelé zaměnili dva testy.

Oproti včerejšku se na vydřených testech z předešlého dne více prášilo, viditelnost byla hodně špatná a tudíž pro jezdce na prvním cross testu to bylo na hranici regulérnosti.
Český World Trophy team se dnes posunul na osmé místo. Přeskočil tým Brazílie a snížil náskok na sedmou Kanadu z prvého dne na polovinu.

Ve středeční etapě bude zařazena nová rychlostní zkouška, která se jede hned po ránu jako první a již se nepojede obávané řečiště. Novým testem bude zkouška zvaná Stellara, která začíná na posekaném poli, další část testu je připravena na travnatých loukách, které jsou propojené lesní endurovou pasáží a závěrečná část testu je opět na strništi. Tato nová zkouška se zítra pojede v úvodu dne a v závěru dne jako předposlední.

Juniorský Trophy team ve složení Robert Friedrich, Matyáš Chlum a Matěj Škuta dnes také poskočili z devátého místa na místo osmé. Horké chvilky zažívali na druhé rychlostní zkoušce, kdy z testu v daném čase nevyjel Matěj Škuta. Po nárazu do stromu si stěžoval na bolest žeber. Obavy ze zlomeniny se naštěstí vyloučily a Matěj pokračoval v závodě.