Skončil 95. ročník Mezinárodní motocyklové šestidenní soutěže. V silné mezinárodní endurové konkurenci se neztratily oba české týmy.

Český World Trophy team ve složení Kryštof Kouble, Jaromír Romančík, Jiří Hádek a Adolf Živný v boji o světovou trofej na endurové Šestidenní získal šesté místo.

Bojoval s týmem Portugalska celých šest dní o lepší umístění. V celkovém součtu nakonec prohrál o jednu minutu. I po vynikajícím výkonu na závěrečném motokrosu, kdy Jaromír Romančík, který startoval ve třídě E2, odstartoval na prvním místě a vedl celé startovní pole. Po menší jezdecké chybě nakonec skončil na vynikajícím čtvrtém místě. Ve třídě E3 dosáhl vynikajícího výsledku Kryštof Kouble, který dojel na pátém místě v silné konkurenci. Z vítězství v boji o Světovou trofej se radovali domácí Italové, kteří závod ovládli popatnácté v historii a poprvé od roku 2007.

Juniorský tým byl omlazen dvěma nováčky Matyášem Chlumem a Matějem Škutou pro které to byl premiérový start na Šestidenní. Trojici doplnil Robert Friedrich, pro kterého to byl třetí start ve Stříbrné váze. Toto družstvo se umístilo na pátém místě, což je nejlepší výsledek za posledních několik let 👍