Seriál. Mistrovství Evropy enduro se přehoupnul do své druhé poloviny.. Třetí podnik čtyřdílného seriálu se o uplynulém víkendu odjel v sousedním Polsku poblíž města Kielce.

Pořadatel připravil okruh o délce 70 km s třemi měřenými rychlostními zkouškami a třemi časovými kontrolami z toho jedna bez servisu. Jezdci tento okruh absolvovali třikrát. V sedle tak strávili sedm a půl hodiny. Při procházení rychlostních zkoušek bylo pěkné počasí. V pátek s předáním motocyklů do uzavřeného parkoviště se počasí rapidně zhoršilo. Ochladilo se z dvaceti stupňů na deset a začalo pršet.
Tento déšť nepřestal ani při sobotní soutěži což značně ztížilo a zvýšilo náročnost při průjezdnosti trati.

V těchto náročných podmínkách si z našich jezdců nejlépe vedl jezdec ACCR Czech Talent Teamu a Dukly Praha Kryštof Kouble , který si připsal body za druhé místo v absolutním pořadí a druhé místo ve třídě Junior 2.
Deštivé a blátivé podmínky tentokrát více seděly italskému jezdci Enricu Rinaldimu. Pro českou výpravu byl tento víkend velice úspěšný. Odváží si z Polska osm medailí.
Matyáš Chlum a Jaromír Romančík si ve svých třídách vyjeli první místa. Druhé místo ve své třídě si vyjeli Jiří Hádek a Patrik Markvart. Bronzové medaile si odváží Matěj Škuta a Adolf Živný.

Závěrečný podnik se pojede za 14 dnů v Holandsku. Tento podnik se jede jako třídenní a bude se zde rozdělovat hodně bodů, které ještě mohou s výsledky hodně zamíchat.