Ruprecht odchází z týmu ISDE Austrálie

Ruprecht odchází z týmu ISDE Austrálie

Jak zdůrazňuje Motorcycling Australia (MA), Wil Ruprecht si užívá výjimečný rok v mistrovství světa EnduroGP, když se umístil na druhém místě v celkovém pořadí EnduroGP scratch s jedním kolem do konce a vede žebříček E2.

Správně by se od něj také očekávalo, že vynikne jako cenný člen na ISDE 2022, ale MA říká, že Wil „se nemůže připojit k týmu Austrálie kvůli smluvním problémům se svým obchodním týmem ohledně poskytování strojů a podpory na akci.“

Nahradí ho Todd Waters, a přestože je nejlépe známý pro motokros, tento veterán již několik sezón závodí v Australia Off-Road Championship (AORC), má na svém kontě vítězství a momentálně je druhý v konkurenční třídě E2.

Ruprechtův tým TM Racing letos odmítl zamířit do Francie na ISDE v podstatě kvůli tomu, jak to sedí v kalendáři a jak to ovlivní sezónu mistrovství světa a domácího italského šampionátu.

Boano Racing, oficiální tým TM Racing, má ve svém týmu také italské jezdce, kteří se také nezúčastní ISDE ze stejných důvodů.

Zvláštní je, že toto rozhodnutí trvalo všem stranám až do jedenácté hodiny – jezdci budou brzy nastupovat do letadel, aby zamířili z Austrálie do Francie. Enduro21 také slyšelo silné zvěsti z paddocku GP Slovenska, že Ruprecht by mohl v příští sezóně také potenciálně opustit tým TM.

Změny přicházejí

To vše neznamená, že Waters nebude silným členem žádného týmu a po dosažení startovní čáry v Puy-en-Velay se připojí k elitnímu klubu jezdců, kteří startovali jak na MX of Nations, tak na ISDE. .

Toto je třetí významná změna v týmech Aussie Trophy od jejich prvního oznámení. Nejprve byl Daniels Sanders nucen odstoupit kvůli problémům se svými závazky v Rally, poté Tayla Jones kvůli problémům s cestovními vízy.

Zpráva přichází na pozadí toho, že mistr světa EnduroGP z roku 2021 Brad Freeman byl nucen odstoupit z týmu TEAM GB ISDE začátkem tohoto týdne:  Zranění vytlačilo Brada Freemana z týmu GB ISDE – „Opravdu si nemyslím, že bych skončil“

Australský mužský tým World Trophy 2022:

Andy Wilksch (E3)

Todd Waters (E2)

Daniel Milner (E2)

Joshua Green (E1)

Zdroj: https://enduro21.com/en/racing/latest/isde/ruprecht-pulls-out-of-isde-team-australia-waters-drafted-in