Mezinárodní motocyklová šestidenní soutěž, která se koná ve francouzském Le Puy-en-Velay od 29. srpna do 3. září, se rychle blíží.
Ve World Trophy bude bojovat 22 zemí. Ve třídě World Junior 16 zemí a ve třídě Women’s World Trophy bude soutěžit devět ženských týmů.

A kdo bude favoritem WTT letošní ISDE?
Bude to Austrálie? Ta zaznamenala dvě změny v sestavě, když Daniel Sanders byl nahrazen Andrewem Wilkschem a Wil Ruprecht byl nahrazen Toddem Watersem (Wil kvůli smluvním podmínkám s týmem TM a Daniel kvůli nedostupnosti vhodného stroje tj. GASGAS nemá 500 4t) zbytek týmu Daniel Milner a Joshua Green.
Z týmu Velké Británie byl kvůli zraněním nucen odstoupit Brad Freeman. V týmu ho nahradí mladý juniorský jezdec Jed Etchells. V týmu je Nathan Watson, Steve Holcombe a Jamie McCanney.
Nedávno změnu v týmu oznámili i domácí jezdci Francie. Nominovaný Loïc Larrieu byl z týmu odvolán a nahradí ho jeho kamarád Christophe Charlier. V týmu je Till de Clercq, Hugo Blanjoue a Léo Le Quere. Má tato sestava šanci doma vyhrát?
V týmu USA dle slov manažera musel být kvůli zraněním nahrazen Robert a Baylor’s. Tato země má širokou základnu a výběr jezdců světové kvality. Do týmu se vrátil Kailub Russell a v týmu s ním pojede o nejvyšší příčku Joshua Toth, Dante Oliveira, Layne Michael. Amíci nejezdí pro jiná než pódiová umístění.
Španělský tým ve složení Josep Garcia, Jaume Betriu, Marc Sans a Bernat Cortes taky vypadá hodně dobře.
A co Italové úřadující mistři světa? Podaří se jim v sestavě Andrea Verona, Samuele Bernardini, Thomas Oldrati a Alex Salvini zopakovat loňský výsledek?

Těchto šest silných týmu pojede o co nejlepší výsledek. Jakou zvolí taktiku, aby do cíle šestého dne dojel celý tým v pořádku a vydržely jim stroje? Půjdou tyto týmy do rizika? Asi ano 🙂 Budou z toho těžit jiné týmy?
Letošní ISDE bude díky změně v pravidlech hodně zajímavou