Šestidenní motocyklová soutěž se přehoupla do druhé poloviny.

Čtvrtý den se jela trať stejná jako den třetí. Testy a přejezdy rozbitější.
World Trophy Teamy dnes odpadávaly jeden za druhým. První den této soutěže vypadli jezdci Canady. Těm dnes vypadl další jezdec, takže už jedou pouze ve dvou. Další tým co byl dnes na řadě bylo Portugalsko, které od prvního dne jede se ztrátou jedné hodiny. Po dnešku jsou ze hry týmy Venezuela, Rakousko, Polsko, Nový Zéland a Austrálie, kteří pokračují pouze ve třech. Hodinovou ztrátu připisuje Latinská Amerika.
Na prvním místě se dnes nic nezměnilo. Velká Británie ve složení Steve Holcombe, Jamie McCanney, Nathan Watson a Jed Etchells opět s přehledem zvítězili a navýšili náskok na čtyři minuty. Druhé a třetí místo však změnu zaznamenalo. Dnes opět na všech testech kraloval a absolutně všechny vyhrál Josep Garsia a jeho tým se dostal před tým Itálie. Rozdíl mezi nimi je však pouhých pět sekund. Čtvrté místo udrželi jezdci Francie, kteří mají za sebou jezdce USA a již s dostatečným časovým náskokem. Americký jezdec Oliveira hned na prvním testu nabral velkou časovou ztrátu.

V kategorii Junior Trophy Team dnes k ničemu výjimečnému nedošlo. Vítězství ve čtvrté etapě připisují jezdci Itálie, druhý je tým Finska a třetí tým Austrálie. Stejné pořadí je i celkové po čtyřech dnech.
Jezdci českého junior Trophy Teamu se stále drží na šestém místě. Jejich ztráta na první Itálii je již 16 minut. Na páté Španělsko ztrácí cca minutu a půl.

V Klubových Teamech dnes vyhrál americký tým XC GEAR. Druhý skončil hvězdný tým Enduro Dream Team ve složení Meo, Nambotin a Renet a v celkovém pořadí poskočili na třetí místo. Třetí skončil český tým KBS, který vede v průběžném pořadí po čtyřech soutěžních dnech. Na TOP10 se zítra chystá zaútočit tým Motosport Bozkov 1 ve složení Hádek Jiří, Koucký Tomáš a Kučera Lukáš. Enduro klub Semily poskočili na 18. místo.
K dnešnímu dni již nejede v plném počtu již přes čtyřicet Klubových týmů. Startovalo jich celkem 128.

Zítra na jezdce čeká opět nová trať a opět 5 testů. Dvě nová endura (jedno pojedou 2x na začátku a na konci dne) plus dva cross testy. Zítřejším dnem končí klasické soutěže na letošní ISDE a pak už jezdce v sobotu čeká závěrečný motokros.

Výsledky: https://fim-isde.com/2022-results/

Foto: https://fim-isde.com/2022-gallery-france-day-4/