Závěrečným motokrosem byl ukončen 96. ročník Mezinárodní motocyklové Šestidenní soutěže.

V osm hodin ráno se na start začali řadit jezdci klubových týmů. Rozjížďky se jezdili po třiceti jezdcích. V klubových týmech jich bylo poměrně dost. V půl dvanácté jsme očekávali poslední rozjížďku, ve které startovalo třicet nejrychlejších jezdců klubových týmů. Motokros je nejnapínavější při startu. Je to mela hned v prvním vinglu. Jezdci KBS Teamu Kryštof Kouble a Jaromír Romančík odstartovali skvěle. Jára však ve čtvrté zatáčce po startu upadl a propadl se na předposlední místo. Poslední, též po pádu, byl Renet. Soupeř z týmu Enduro Dream. Jára to trošku zdramatizoval, neboť americký tým měl na kluky ztrátu pouze 40 sekund po pěti dnech.
Závěrečný motokros vyhrál XC GEAR, druzí skončili Enduro Dream Team a třetí KBS Team.

V součtu časů to klaplo a jezdci KBS se postavili na stupínek nejvyšší. Druhý skončil tým XC GEAR a třetí ten „hvězdný tým“ ve složení Nambotin, Meo a Renet.

V jednotlivcích vyhrál absolutně Kryštof Kouble.

V kategorii Junior Trophy Team v závěrečném motokrosu vyhrál tým Austrálie před týmem Itálie. Na třetím místě se umístilo naše juniorské trio Zdeněk Pitel, Matěj Škuta a Jaroslav Kalný. V celkovém bodování se nic nezměnilo. Vyhrál tým Itálie, který obhájil loňské vítězství. Druzí skončili jezdci Finska a třetí tým Austrálie.

Ve světové trofeji World Trophy Team závěrečný motokros vyhrál tým Itálie před Velkou Británií. Na třetím místě skončili domácí jezdci Francie.
Zde závěrečný motokros promíchal pořadím. Velká Británie vyhrála s dostatečným náskokem na druhé místo, které po závěrečném motokrosu patří týmu Itálie. Španělský tým odsunula pouhá půl vteřina na třetí místo.
Tým Velké Británie si ve složení Steve Holcombe, Jamie McCanney, Nathan Watson a Jed Etchells po šedesáti devíti letech připisují na konto první vítězství ve světové trofeji.

Letošní Šestidenní je u svého konce. Příští rok se pojede za velkou louží a to v San Juan v Argentině.