Alex Salvini oznamuje svůj odchod ze soutěží

Ahoj všichni,

nastal čas, abych se rozhodl a chtěl jsem se s vámi o tom podělit. Už je to pár let, co jsem tuto věc začal hodnotit, ale hluboko uvnitř jsem o tom nikdy neuvažoval, ale teď si myslím, že je ten správný čas! Bude to moje poslední sezóna mistrovství světa a na konci této sezóny skončím jako profesionální jezdec! Po více než 20 letech mezinárodních soutěží, více než polovině mého života věnovaného tomuto sportu, je opravdu zvláštní a vzrušující zastavit se a napsat tento dopis.

Když si vzpomenu na to, kde to všechno začalo, jak to doteď pokračovalo, zdá se mi, že čas utekl jako voda. Byla to neuvěřitelná cesta, složená ze vzestupů a pádů, radostí i smutků, vítězství i porážek. Byla to neuvěřitelná škola života, díky které jsem vyrostl jako sportovec, ale především jako člověk.

Každé ráno jsem se probouzel s motivací a vědomím, že to, co dělám, je to, co chci dělat, ale především, že moje práce byla snem, který jsem měl jako dítě, a to je výsada, kterou podle mě může mít jen málokdo.

Toto privilegium mi dáno především a především mojí rodinou, která přinesla obrovské oběti, aby mě přiměla uskutečnit toto mé přání. Od mých rodičů a hlavně mámy, která akceptovala, že jsem v 15 odešel z domova, abych šel svou cestou, k mému strýci Lucy, který investoval čas a peníze, ale především mi věřil možná ještě víc než sám sobě, Přátelé, kteří mě vždy podporovali tím, že přišli na závody a dali mi pocítit jejich podporu a společníky, které jsem měl po svém boku!

Během své kariéry jsem vyhrál závody, tituly a měl jsem tu čest nosit modrý dres a reprezentovat svůj národ 15krát mezi motokrosem a endurem. Všechny tyto zážitky ve mně vyvolaly nepopsatelné emoce a radosti, pocity, které mají mnohem větší cenu než jakákoli trofej nebo medaile a které ve mně zůstanou navždy vryty.

Měl jsem to štěstí cestovat po světě, objevovat kultury, tradice a to mě také přimělo navázat důležité vazby s mnoha lidmi!

Na této dlouhé cestě jsem potkal zásadní lidi, kteří mi pomohli prosadit se jako sportovec, ale i jako muž. Lidé, kteří jsou po mém boku dlouho, lidé jako Davide Perni, Andrea Bartolini, Tullio Pellegrinelli, mechanici jako Antonio Specia a Luca Castellana, spoluhráči a protivníci, se kterými jsem se spřátelil jako Angelo Pellegrini, Massimo Bianconcini, Matti Seistola, Alessandro Battig, Simone Albergoni nebo můj bratříček Bruno Crivilin. Týmový manažer jako Franco Mayr a Fabrizio Azzalin nebo můj partner v S2 Motorsport Marco Valentini.

Chtěl jsem poděkovat všem lidem, se kterými jsem spolupracoval, rád bych jmenoval jména, ale bylo by jich opravdu nekonečno a doufám, že nikomu neudělám medvědí službu, pokud se o tom nezmíním, sponzorům, kteří mě během všech těch let podporovali a všem fanouškům, kteří mě podporovali na trati !

Vybral jsem si tento den, abych své rozhodnutí zveřejnil, protože přesně v tento den, před 9 lety jsem korunoval svůj sen stát se mistrem světa.

Tohle není sbohem závodění, jsem příliš zamilovaný do motorky, abych přestal, je to sbohem mé profesionální kariéře. To, co budu od příštího roku dělat, bude jen pro čisté potěšení z jízdy na motorce!

Myšlenka míří k Giòovi, drahému příteli a podporovateli, který před několika lety zemřel.

VŠEM VELKÉ DÍKY

Alex Salvini 9

Přeloženo: Google překladačem

Zdroj: https://www.soloenduro.it/notizia/2022/1/8316/Alex-Salvini-annuncia.htm