Závěrečný podnik čtyřdílného seriálu mistrovství Evropy enduro se jede poslední víkend v říjnu v Německu. Tento víkend budeme znát mistry evropského šampionátu. Místo konání je Rüdersdorf nedaleko Berlína.

Zde měl v roce 2015 svoji evropskou premiéru Jaromír Romančík, který bral stříbro ve třídě E2 Senior. Od tohoto roku začali naši jezdci z evropských podniků vozit medaile.

Od roku 2016 naši kluci vozili i medaile z poháru družstev (2016 stříbrná medaile – ve složení Romančík, Helmich, Markvart, 2017 bronzová medaile – Kouble, Romančík, Hádek , 2018 stříbrná medaile – Romančík, Kouble, Markvart, Hádek).

Nejlepšího výsledku dosáhli naši jezdci v loňském roce, kdy si vyjeli zlatou medaili a převzali putovní pohár za mistry Evropy družstev ve složení Romančík, Kouble, Hádek, Chlum pod vedením (nyní již bývalého) manažera české endurové reprezentace panem Jiřím Pošíkem. Letošní rok nikdo z těchto jezdců tento putovní pohár obhajovat nebude!

Složení českého národního Junior Teamu 2022
203 Zdeněk Pitel
204 Robert Friedrich
205 Jaroslav Kalný
122 Ondřej Havrda
Manažer Radek Toman

Na posledním domácím podniku v Dobřanech došlo ke zranění Matyáše Chluma, který se nemůže tohoto posledního evropského podniku zúčastnit a byl v juniorském týmu nahrazen Robertem Friedrichem.
Klukům přeji hodně štěstí a ve zdraví v cíli.