Druhý den italského šampionátu Assoluti jezdci absolvovali tři a půl kola a čtrnáct měřených testů. Trať po sobotní soutěži již byla značně rozbitá.

Český reprezentant a člen Dukly Praha Matyáš Chlum (Sherco 300 4t) obsadil 36. místo v absolutním pořadí bez rozdílu věku a kubatury. Nedělní soutěž se pro Matyáše začala vyvíjet velmi dobře. Na prvním měřeném testu zajel sedmnáctý měřený čas a po třetím testu se pohyboval na 27. místě absolutně. Poté přišlo pár chybiček a lehkých pádů, které ho posunuly níže v celkovém pořadí. Měřené časy na jednotlivých testech byly značně vyrovnané. V jedné vteřině bylo „naskládáno“ několik jezdců. Každá drobná chyba a zaváhání se hned trestala a projevila se na čase a pořadí. Nedělní soutěž byla o to víc atraktivní a napínavá.

Parádní souboj byl opět vidět v boji o první místo, který sváděl vítěz sobotní soutěže Andrea Verona s Bradem Freemanem. V závěru této soutěže nakonec rozhodly necelé dvě vteřiny pro Freemana. Třetí skončil Steve Holcombe.

Dva kvalitní italské podniky, s velkou účastí světových jezdců, jsou odjeté. Na některé jezdce teď čeká první podnik mistrovství světa, které se koná taktéž na italské půdě. První podnik EnduroGP se odjede nedaleko Sanrema v městečku Arma di Taggia