První den klasické soutěže evropského šampionátu se na start postavilo 115 jezdců. Na jezdce čekaly tři kola a 9 měřených rychlostních zkoušek.

Z našich jezdců si nejlépe vedl 🇨🇿 Matěj Škuta z týmu KBS Unhošť, kterému se k závěru soutěže podařilo vyhrát poslední dva testy absolutně. Připisuje si plný počet bodů za první místo ve třídě junior 2 a body mu naskočí i v absolutním pořadí, kde skončil na místě druhém 👍

🇨🇿 jezdec Matyáš Chlum z týmu Motosport Bozkov do úvodu sobotní soutěže nevstoupil tak jak by chtěl. Po čtyřech testech se pohyboval až okolo třicátého místa absolutně. V druhé části přišel zlom a Maty se chytl 😀
Testy mu začaly odsejpat a sice už časovou ztrátu z prvního kola nešlo celou dohnat, nakonec se dostal na deváté místo v absolutním pořadí a ve třídě Junior 2 si vyjel body za třetí místo.

Na zítra předpověď počasí nehlásí nic příjemného…déšť a zase jenom déšť. Dnes již některé úseky na cross testu byly pro některé jezdce náročnější, tak uvidíme co s celou tratí a testy udělají srážky, které nám bohužel meteo ukazuje. Jsme v horách a víme, že kopce občas něco stáhnou a vítr ledacos rozežene.

Vysledky najdete na:

https://italianoenduro.ficr.it/#/schedule/EUROPEAN%20ENDURO%20CHAMPIONSHIP%20-%20DAY%201/2023/836D7/1