Druhý den evropského šampionátu se moc jezdcům z vyhřáté postele nechtělo. Předpověď počasí nebyla na tento den moc příznivá. Co si budeme povídat nikdy Vás pozitivně nenaladí zvuk dopadajících kapek na střechu karavanu či parapetu…. možná tak uspí, ale ne v den soutěže.

Hodinu před startem přišlo rozhodnutí Jury, že se z nedělní soutěže škrtá cross test. Nebylo v silách pořadatele zachovat sjízdnost a zároveň regulérnost tohoto testu. Jezdci tedy absolvovali tři kola a pouze šest měřených testů.

Dnešek byl ve znamení pádů. Po enduro testu ze soutěže odstoupil Jakub Hedrlín. Na enduro testu upadl a utrpěl lehký otřes mozku. Pád na extrém testu měl i Matěj Škuta, který tam nabral větší časovou ztrátu, která už se nedala během soutěže stáhnout, aby zopakoval včerejší výsledek nebo ho vylepšil. Dnes z toho bylo 5. místo ve třídě Junior 2 a 12. místo absolutně.

Pádům a jezdeckým chybám se dnes nevyhnul ani Matyáš Chlum . Na prvním enduro testu Maty neudržel balanc ve výjezdu a motorka mu sjela do starého vymletého koryta od vody, ze kterého nešlo moc dobře vyjet. Po prvním testu byl na 35. místě. Extrém test mu vyšel. Zajel zde druhý nejrychlejší čas a posunul se na 16. místo absolutně a stáhnul časovou ztrátu z endura.
Pak přišly dva pády ve druhém kole na enduro testu a opět propad ve výsledkové listině a zas bylo co dohánět. V závěru soutěže z toho bylo 6. místo ve třídě Junior 2 a patnácté absolutně.

Další soutěž evropského šampionátu se jede v polovině května v Portugalsku v Santa Marta de Penaguiao.