Druhý podnik světového šampionátu Paulo Duarte FIM EnduroGP World Championship, který se tento víkend jede ve Španělsku byl odstartován pátečním prologem.

Prolog se jel v zastavěné městské části a byl postaven z uměle vytvořených překážek (klády, kameny a pneumatiky). Čas prologu je započítáván do sobotní klasické soutěže jako první test. Prolog zajel nejlépe domácí jezdecJosep Garcia.

Na sobotu si pořadatel připravil okruh o délce 70 km, který jezdci absolvovali třikrát s třemi měřenými testy a dvěma časovými kontrolami v každém kole. Přírodní extrém test na kamenité skále. Cross test na travnaté louce o délce 6 km a enduro test namotaný z části v lese a z části na louce. Délka osm kilometrů.

To, že ve Španělsku je sucho a vedro skončilo příjezdem jezdců na tuto soutěž. Od středy spadla teplota na 15 stupňů a pršelo každý den. Pršelo i v sobotu od dvou hodin ráno. Jedete ráno autem do depa na start a tiše pozorujete stěrače. Přemýšlíte jak to dnes bude náročné. Pro nesjízdnost byly některé úseky na testech vypuštěny.
Start sobotní soutěže nezačal moc dobře. Po prvním testu došlo k tragické nehodě francouzského najíždějícího jezdce. A když něco takového vidíte je Vám v tuto chvíli jedno, zda váš jezdec jede dobře či špatně. Jste rádi, že vždy přijede do časovky a nebo protne cílovou čáru na testu.
Dnes vyhasl zbytečně jeden život.
Plyn mají držet jezdci na testu a né doprovodi na silnici. Člověk někdy kroutí hlavou, kam tak spěchají.
Sobotní soutěž vyhrál Brad Freeman. Druhý skončil domácí jezdec Josep Garcia a třetí místo bral Steve Holcombe 👍
Výsledky 🇨🇿 jezdců po první dnu:
Ve třídě Enduro 2
Kryštof Kouble – 8. místo
Ve třídě Junior 2
Jarda Kalný – 12. místo
Matěj Škuta – 6. místo
Matyáš Chlum – 8. místo
Třída Open 2t
Jiří Hádek – 1. místo
Robert Friedrich – 2. místo

Třída Open 4t

Jakub Hroneš – 4. místo