Šesté kolo italského mistrovství se konalo v oblasti Perugia. Start této soutěže se konal v samotném centru historického města Città della Pieve.

V sobotu jezdci absolvovali prolog. Jeho průběh nebyl jako při mistrovství světa. Nejezdilo se ve dvojici paralelně jako je zvykem, ale jednotlivě po dvaceti vteřinách. Část prologu se jela přírodním terénem v lese a část na uměle vytvořených překážkách. Osudným se tento test stal Bradu Freemanovi, který měl ošklivý pád a italská soutěž pro něho skončila. Skončil v péči lékařů s otřesem mozku.

Nedělní soutěž byla odstartována za teplého slunečného počasí. Pořadatel připravil čtyři kola ve tvaru osmičky s třemi měřenými testy na kolo. K těmto testům se počítal čas ze sobotního prologu. Souboj ve vteřinách mezi sebou sváděli Steeve Holcombe, Hamish McDonald, Mateo Cavallo a Watson.

V závěru dne si vítězství připsal Holcombe. McDonald najížděl do posledního testu ze čtvrtého místa. Dvě setiny vteřiny rozhodly o jeho druhém místě a se třetím místem se musel spokojit Cavallo.

🇨🇿 jezdec Matyáš Chlum skončil na celkovém 39. místě.

Italským soutěžím se říká malý svět. Kvalitně připravené soutěže přilákaly značnou část startovního pole podniků Mistrovství světa EnduroGP. Sedmé a osmé kolo se odjede v druhé polovině července v v Sant Angelo ve Vado 👍

Výsledky na: https://enduro.federmoto.it/classifiche-campionato/