Třetí podnik evropského šampionátu startuje již zítra 15. 7. 2023 v estonském městě Paikuse
Při příjezdu na místo dění tohoto podniku si přenastavujeme ručičky u hodinek o hodinu dopředu a vyrážíme na první test, kterým je enduro.

Tady nás zaskočila hodinová dešťová přeháňka. Povrch tohoto testu je převážně písčitý proložený záludným rašeliništěm. Tento test se bude v každém kole měnit. Budou se zde tvořit koleje a díry.

Druhý test se nachází na okraji řeky. Zde je písek opravdu sypký plážový. Tato vložka našim jezdcům před šesti lety dělala značné problémy.
Třetí test je krásný. Namotaný na travnatý zelený louce. Bude rychlý je připravený pěkně do jízdy.

V Paikuse nejsme poprvé. Nebo aspoň já a Jirka Pošík. Naši tři jezdci zde budou mít premiéru. Tento povrch se u nás nedá natrénovat, tak uvidíme jak se s tím české trio popere. Za naši malou zemi zde přijeli o evropské body bojovat Matyáš Chlum, Matěj Škuta a Jarda Kalný. Všichni tři jezdci jsou ve třídě Junior 2.

Před šesti lety byla naše výprava početná. Ve startovní listině jsem napočítala 14 jezdců a na přejímky se chodilo mezi prvními. Teď už naše země není zapsaná ani na seznamu a berou Vás jako “OSTATNÍ” a jdete poslední.
Takže v půl třetí přejímky a odevzdání motocyklů do uzavřeného parkoviště. Pak odpočinek a zítra start.
Zde je změna oproti ostatním soutěžím. První jezdec se na trať vydá v 10 hodin místního času. Jezdci absolvují tři kola o celkové délce 192 km a devět měřených testů.
A kdo že nám to tady měří?
http://www.casomeric.cz/vysl.php?&lang=&view=3549