Závěrečný podnik italského seriálu Assoluti d’Italia se o tomto víkendu koná v oblasti Lombardie v městečku Terme Boario.

Na poslední soutěži tohoto seriálu si dali pořadatelé záležet.
V pátek, v podvečerních hodinách, jezdci absolvovali prolog, který se jel v centru města. Byl vytvořený z umělých překážek na místním náměstí. Klády, kameny, panely to vše nabízel tento test, který byl velkou atrakcí pro přihlížející diváky.
V sobotu na jezdce čelalo pět kol s pěti měřenými rychlostními zkouškami. Kolo bylo ve tvaru osmičky. První smyčka obsahovala dva testy. Enduro test, který byl dlouhý 4 km jehož podklad byl převážně kamení a druhý test byl extrém test (páteční prolog).

Ve druhé smyčce byly dva rychlé cross testy a extrém test. První cross test se jel na zoraném poli a jezdci ho jezdili tři minuty. Druhý cross test se jel na motokrosové trati a jezdil se okolo dvou minut. Posledním testem v kole byl extrém test, který se nacházel poblíž depa. Tento test byl více přírodní nebyl na asfaltu jako extrém č. 1. Jel se na trávě, ale pořadatel nešetřil překážkami a opět navezl nespočet klád a kamení na tento testa a tím docílil velké sledovanosti a divácké kulisy.

Sobotní start v půl deváté a 25 měřených rychlostních zkoušek a věřte všechny hned od prvního kola měřené. Ráno lehce pod mrakem, ale než se jezdci začali řadit na start, tak už vylezlo sluníčko. Teplota se dnes pohybovala okolo třiceti stupňů.

Na prvním místě se v sobotní soutěži umístil Steev Holcombe, který vyhrál první test a vedení si udržel až do cíle. Pár vložek během dne sice vyhrál domácí jezdec Andrea Verona, ale na vítězství to nestačilo a musel se spokojit s druhým místem. Na místě třetím skončil Mateo Cavalo.
Český jezdec Matyáš Chlum se umístil v celkovém pořadí na 42. místě v absolutním pořadí a v kategorii Stranieri na místě desátém.

Zítra start opět v půl deváté a pořadatel pokrátil nedělní soutěž o jedno kolo.
Jezdci absolvují čtyři kola a 20 měřených testů.
Bude to slušná nálož s testy na tento víkend. 46 měřených testů se vidí málo kde.

Výsledky na:  EN676CD000199NETCLASSI