Předposlední kolo Mistrovství světa Paulo Duarte FIM EnduroGP 2023 je u svého konce.

Dnes opět zajímavý souboj o první místo v absolutním pořadí. Opět se o tři první příčky přetahovala stejná trojice jako včera. Španělský jezdec Josep Garcia, Ital Andrea Verona a Steve Holcombe z Velké Británie.

Nakonec opět první místo bere Josep Garcia. O necelé dvě vteřinky o prvenství v absolutním pořadí přišel Steve Holcombe. Do devátého testu držel s touto trojicí krok Andrea Verona, ale na desátém a jedenáctém testu má hodně špatné časy. Jsou dvě možnosti a to, že zradila technika a nebo přišel ošklivý pád a byl rád, že dojel do cíle. Nakonec mu to i s minutovou ztrátou na třetí místo celkově stačilo.

A jak si vedli 🇨🇿 jezdci?

Ve třídě Enduro 2 skončil Kryštof Kouble (KBS Unhošť) na 7. místě a v celkově na 22. místě

Ve třídě Junior 2 bral body za osmé místo Matěj Škuta (KBS Unhošť) a celkově v juniorech skončil na 18. místě

První místo ve třídě Open 2t a plný počet bodů bere Jiří Hádek (Jarsen Enduro team)
Dnes se dařilo i Jakubovi Hronešovi (KBS Unhošť), který vyhrál jak svoji třídu Open 4t, ale dnes vyhrál i před Jirkou Hádkem v absolutním pořadí třídy Open.
Dnes zasloužený odpočinek po dvou náročných soutěžních dnech. Nejnáročnější na tomto víkendu nebyly testy ani přejezdy, ale vysoké teploty, které v Portugalsku panují.
Zítra se jezdci pomalu přesunou na poslední podnik tohoto seriálu a to do Santiago do Cacém, který je od Valpacosu vzdálen 548 km

Výsledky na: https://www.endurogp.com/2023-results/

📷 @future7media